Krabberdorp Posted juli 31, 2013

Off

Krabberdorp 2019

Heb je afscheid genomen van je Sansevieria? Oppas voor je chihuahua geregeld?  Tuinkabouters gevoerd en de dakgoten nog eens goed schoongemaakt ? Dan ben jij best wel een soort van klaar voor Krabberdorp 2019!

 je hebt het waarschijnlijk al gehoord! De Dungense kasteleins organiseren Carnaval dit jaar voor het eerst als een groot gezamenlijk feest. Krabberdorp zal verrijzen  op de parkeerplaats van Boer Goossens te bereiken via de Krabberpoort in het straatje Krabberdonk. Hieronder het uitgebreide topprogramma.

Open podium

Stel je voor dat er morgen een zappelin landt met daarin een gitaar spelende aap , Donald Trump als trompettist of een drummende E.T  met een telefoon op zijn hoofd of je hebt gewoon een carnavalsclubje waar muziek mee maakt. Dan kun je altijd terecht op ons open podium gedurende de carnavalsdagen.  Komt dat zien en Horen!

Vrijdag

Laptop dicht, schort aan de kant, op de fiets en gaan! Want op vrijdag trappen we af vanaf 15.00 uur. Je kunt dan gezellige veurpruuve tot 19:00 uur in de cafetent om in de stemming te komen of  je nieuwe pekske te showen nu het nog schoon is. Nodig de buren, je collega’s, opa en oma allemaal uit om gezellig in de stemming te komen. DJ Toon S zorgt voor de muzikale noot.  

Rond 19.00 uur begint het Groots Carnavals concert van “onze” Harmonie Wilhelmina. Kaartjes voor deze avond zijn verkrijgbaar voor € 13.50 bij Hotel Boer Goossens

Tijden : 15.00 uur – 01.00 uur / Entree: Tent ja & Cafe nee  / Kindertent: gesloten  / Eten: Nee

Zaterdag

Zaterdag zetten we de tap open vanaf 12.00 uur met de laatste stop voor Oeteldonk. Nog even een borreltje op eigen bodem, terras of café voordat je je naar de grote stad begeeft. Natuurlijk mag je ook lekker blijven hangen.

Voor de kinderen hebben we in de kindertent een echte DJ Contest .

In de avond gaat het dak er af van 19.00 uur met de zotte zaterdag georganiseerd door Tisw@ en Sjar Le Magne. Dit jaar is het Thema Jetzt Geht Loss!! Immer Gerade Aus beter bekend als Tilt en DJ Sander gaan met hun tomeloze energie en Duitse schlager teksten onze tent met de grond gelijk spelen. Dus haak in en hinkstapsprong die tent in! Kaartjes voor deze avond zijn verkrijgbaar voor € 5.00 bij de leden van Tisw@ en Sjar Le Magne en Boer Goossens.

 

Tijden : 12.00 uur – 01.00 uur / Entree: Tent ja & Cafe nee  / Kindertent: geopend  / Eten: Nee

Zondag

Vandaag staan we vroeg op, maar je hoeft niet voor je eigen ontbijt te zorgen.  Is er Brinta? Nee, maar samen met de donkheren hebben wel een heerlijke Krabberbrunch geregeld. Om 11:00 uur kun je aanschuiven.Je moet je wel even aanmelden via de Donkheren. Aansluitend zal de sleuteloverdracht plaatsvinden in de grote tent.

Wil je toch nog even sporten? Doe dan mee met de  Sweaty Disco om 13:30 uur. Hoor de grootste 80’s en 90’s hits welke in hoog tempo op je af komen. Dampend van het zweet; stilstaan is geen optie, dus de perfecte warming up voor weer zo’n mooie carnavalsdag. Spandex, borsthaar, en spierballen: al je guilty pleasures.

Voor de kinderen hebben een echte Clown uitgenodigd en je kunt je daarna laten Schminken als clown.  

Daarna gaan we kijken naar de optocht van Krabberdonk, natuurlijk zorgen wij hier ook voor een lekker pilsje. Om weer lekker op te warmen zetten we het feest voort in grote tent met de prijsuitreiking, een optreden van de Dungense BOB en Wè Heur ik !?

Heb je de melodieën van  de sweaty disco nog in je hoofd ? We zetten ze nog even door met een waanzinnig avondprogramma  80/90/00 party alle nummer met bijbehorende clips… om lekker dansend en swingend de nacht in te gaan.

Tijden : 11.00 uur – 01.00 uur /  Entree: Tent nee & Cafe nee / Kindertent: open v.a. 12.00 uur  /  Eten: frietkraam / eetzaal

Van al dat feesten krijg je zeker honger! vanaf vandaag kun je iedere dag vanaf 16:30 uur aanschuiven in de Eetzaal (grote zaal Boer Goossens) voor het Groots Carnavals buffet. Voor een gezonde of goed vullende bodem, ff zitten om daarna als herboren door te gaan!

 

Maandag

Nog vroeger opstaan want van af 10.00 uur begint het openbloes festival georganiseerd door de Krabberoetels. Op de verschillende podia van het Krabberdorp. Onder het genot van een worstenbroodje kijken wat je te wachten staat; een opzwepend concert dat ontspoort in een dansvoorstelling. Zangers en zangeressen met instrumenten en de klanken van ingehouden feestvreugde en uitbundige vrolijkheid. Muziek van de verschillende lokale artiesten als een aanstekelijke uitnodiging om te bewegen. Met als kers op de appelmoes de Gestelse Toppers.

 

Aansluitend lekker Rocken & Rollen met We Heur Ik & Elvis vanaf 15:00 uur

Hallo jeugd! Jullie zijn alle dagen welkom maar vanavond hebben we een feestje voor jullie georganiseerd in de feesttent met Plan B en The Beatrocks… vanavond mag je je ouders de tent uit sturen en kun jij over de dansvloer heersen onder het genot van een aantal geniale stamp-setjes! We laten jullie in de waan van Krabberdonkse onaantastbaarheid, want we weten allemaal wie hier tot 01.00 uur de scepter zwaait.

 

De naam van deze band klinkt als  diepgaand gezellige muziek. Donkey Groove! Deze echte Krabberdonkers vegen de vloer aan met hippige “one day Fly’’ bandjes. Ze spelen van rock tot soul, van Parijs tot new Orleans. Daarnaast nog allerlei bewerkingen van hedendaagse grootheden!!

Lekker Dungense Genieten !!

 

 

Tijden : 11.00 uur – 01.00 uur /  Entree: Tent nee & Café nee / Kindertent: open v.a. 12.00 uur  /  Eten: frietkraam / eetzaal

 

 

Dinsdag

Vandaag slapen we een beetje uit! Want we hoeven pas om 11.11 acte de precense te geven, zoals we dat met sjiek woord zeggen. Dat mag ook wel want vandaag beginnen we met een echt Prinsenbal in onze cafétent vol hoffelijkheid & gezelligheid van Donkheer van de Veerdonk, verder zullen natuurlijk graag geziene gasten zoals, Prins Mark en Adjudant Jeroen Pijnenburg en de Golden Girls aanwezig zijn.

Maar engelen bestaan niet, maar een bruidspaar … etc.. Een herkenbare zin die de boerebruid vroeger menigmaal uit haar keukenradio hoorde schallen tijdens het bereiden van haar fameuze balkenbrij met zilveruitjes. Rond Brandsteder doet het nog goed en laat de tijden van de oude Hollandse piratenzender-hits herleven. Maar vandaag is zij de bruid… De vlag staat op de toren en velen delen mee in de feestvreugde.

Iedereen is welkom bij deze Boerenbruiloft waarbij het Bruidspaar en vele gasten gekleed zijn in de mode van 1800.

Om 15:00 uur zullen bruid en bruidegom in de onecht worden verbonden door niemand minder dan Prins Mark van Krabberdonk als buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke stand

                  Dit moet je meemaken !

 

Tot slot! Hopen wij terug te kijken en op een super mooi carnaval in nieuw jaske waar alles op rolletjes is verlopen en dat we gezamleijk af kunnen sluiten met :

           De Vur D’n Dinsdagavond georganiseerd door de C.V. Perketuuters:

             Nog even met z’n allen dansen, drinken, swingen en zingen om zo Carnaval 2019 een gouden randje te geven.

Tijden : 11.11 uur – 01.00 uur /  Entree: Tent nee & Café nee / Kindertent: open v.a. 12.00 uur  /  Eten: frietkraam / eetzaal