Historie

Hotel_Boer_GoossensOp 20 juni 1822 begonnen Hubertus Goossens en Anna op het Hoog met een bescheiden herberg tegenover de kerk in Den Dungen met de verrassende naam “Kerkzicht”. Na ene Peterus Hubertus Goossens en Anne van den Meerendonck en daarna Johannes Goossens die was gehuwd met “Bierhuishoudster” Antonetta van Dijk werd in 1898 weer een

Hubertus Goossens eigenaar van de herberg. Deze Hubertus, wiens beeltenis nog steeds ons drukwerk siert, was gehuwd met Christina Kappen. Of het de zwaarte van zijn beroep was of iets anders is niet bekend maar deze Hubertus stierf al op jonge leeftijd.

Zijn weduwe, als toen gebruikelijkgenaam de Weduwe H. Goossens , bestierde de herberg die intussen al café werd genoemd samen met haar twee zonen en een viertal dochters. Behalve een café was er ook nog een goed lopende bakkerij en een consumptie-ijsbedrijf.

In 1812 werd het café uitgebreid met een zaal. Deze zaal werd behalve voor feesten, begrafenis-koffietafels en vergaderingen ook veelvuldig gebruikt als toneelzaal, sportzaal  (voor o.a. een ping-pongclub en een gymnastiekvereniging) en repetitielokaal voor de plaatselijke Harmonie.

Tijdens de tweede wereldoorlog werd de zaal diverse keren “gevorderd” om respectievelijk Nederlandse, Engelse en Duitse krijgsgevangenen te herbergen.

De oudste zoon van eerdergenoemde weduwe , uiteraard weer een Hubertus, nam in 1948 de zaak over. Hij was getrouwd met Bertha van Pinxteren uit Berlicum. Bertha was jaren als kokkin werkzaam geweest bij de families van Lanschot en Van Rijckevorsel  en voorzichtig werd een begin gemaakt met de culinaire traditie van Boer Goossens.

In 1956 werd een bescheiden restaurant met ca. 25 zitplaatsen gebouwd en een hotel met een 8-tal kamers waarvan er 3 door de familie zelf werden gebruikt.

In 1969 werd de grote zaal afgebroken en werd een moderne en weer grotere zaal gebouwd.

In 1973 werd aan de bestaande zaak een nieuw stuk aangebouwd  dat voorzag in twee vergaderzaaltjes, een groter restaurant, een heuse receptie en een uitbreiding van het hotel naar 15 kamers. Ook de slijterij-wijnhandel en een moderne keuken werden toen gerealiseerd.

In 1976 nam de vijfde generatie, Huub Goossens en Corrie Goossens van Engelen het bedrijf over en werden in de loop der jaren diverse verbouwingen en renovaties uitgevoerd.

Herbergh “De Kieppekooi”  een gezellig bruin café werd geopend. Een grote parkeerplaats

voor 85 auto’s werd aangelegd. De grote zaal werd helemaal “gestript” en gemoderniseerd . Ook het interieur van het café en het restaurant werd afgelopen jaren regelmatig gerenoveerd.

Onlangs werd het hele hotel gedeelte gesloopt en geheel opnieuw opgebouwd naar de eisen van deze tijd. Ook in een viertal vergaderzalen werd voorzien.

De zesde generatie Goossens, Huub Jr. en Cas,  staat klaar om het bedrijf, in een goede familietraditie, over te nemen van hun ouders. Ook zij popelen om weer de nodige verbouwingen en uitbreidingen uit te gaan voeren.

Boer Goossens sinds 1822: “Still going strong” …………